szerda, november 22, 2017

Dilemma

Imádom az összeesküvés elméleteket :). De tényleg. Remek dolgok ezek, bár általában kevés közük van a valósághoz természetesen. A kialakulásuk viszont mindig is izgalmas dolog lehet. Lásd például a balkezességet, ugye :). Szerencsére mára már minden bögre kétkezes, lehet kapni a boltban balkezes ollót, kést, baltát, ha mindenáron töltőtollal akarunk írni, az is megoldható, még csak arabul sem kell hozzá megtanulni.

 

Nyomtató problémába ütköztem a minap. No nem olyanba mint Stallman, de azért idegesítő volt ez is.

Ki ne futott volna össze már élete folyamán egy tintás nyomtatóval :)? Valamiért ezek olcsón beszerezhetőek, de igen drága hozzá a tinta. Jellemző példa amikor drágább a festék külön, mint nyomtatóval együtt. Persze, persze, bólogat erre az aki ismeri a régi történetet az ingyen osztogatott Gilette nyélről, amihez csak a drágábban kapható fej volt kapcsolható.

 

Nomost tegyük fel hogy egy nagyon nagy cég fejlesztési részlege hozzánk tartozik és maradt némi, csak K+F-re költhető keretünk, meg van egy személyes problémánk.

 

Magukhoz kéretünk néhány csapatot, ezzel:

 

  • Találjatok ki valami megoldást a haj korpásodásra, a határidő rövid, eredményt várok egy hónapon belül, aki nem jut megoldásra, ne is álljon elém, ne rabolja az időmet feleslegesen ha megkérhetem.

Emberek elvonulnak,  idő telik, eljön a határidő, és ketten ott toporognak az ajtó előtt.

  • Van egy jó, meg egy rossz hírem.
    • A jó gondolom az hogy elkészültetek, ezt hagyjuk is, mi a rossz?
  • Igen, van megoldás, meg is tudjuk csinálni, csak bonyolult egy picit és aránylag drága, no meg hat havonta ismételni kell a kúrát. Addig viszont tökéletes a megoldás, büszkék vagyunk magunkra. (És mind a két fajtára jó!)

No de még van egy másik versenyző is, régi bútordarab, megbízható....

  • Kapkodtunk egy kicsit, kipróbáltunk sok mindent, és megvan a tökéletes megoldás. Nem tudom hogy hogyan jöttünk rá, de tényleg, viszont végül is nagyon olcsón, nagyon egyszerűen előállítható eme szer. Minden kísérlet megvan már, akár holnap gyárthatnánk is ha akarnánk.
    • Ha akarnánk, ja, de ezt mint te is tudod meg kell még fontolnunk.

Ha a részvényesek érdekét veszem figyelembe és jó szakember vagyok, melyiket választom?

A másodikat?

Dehogy.

 

Gonosz, galád ember volnék én?

Dehogy.

 

Meg kell engem változtatni?

Dehogy.

 

Valami baj van a környezettel, a szabályokkal, a kooperációval, a teljesítmény fogalmával?

Ott lesz valami bug, ja.....